Miris jau otrais "Lagardas sarakstā" iekļautais grieķis

Kopš piektdienas, 5.septembra, atrasti miruši jau divi grieķu vīrieši, kuru vārdi iekļauti tā sauktajā «Lagardas sarakstā», kurā minēts 1 991 turīgs grieķis, kam pieder konts kādā no Šveices bankām un kas tiek apsūdzēts par korupciju un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Otrdien, 3.oktobrī, «Lagardas saraksts» tika iesniegts Grieķijas premjerministram Antonim Samaram (Antonis Samaras). Iepriekšējo dienu ziņas vietējā presē liecina, ka saraksts pirms tam bija pazudis, un finanšu ministrs Jannis Stournaras (Yannis Stournaras) bija apņēmies to atrast, raksta Business Insider.

Viens no sarakstā iekļautajiem, bijušais valdības ministrs Leonīds Tzanis (Leonidas Tzanis), piektdien tika atrasts pakāries savās mājās. Lai gan tā izskatījās pēc pašnāvības, neesot atrasta pirmsnāves vēstule, kas to pierādītu.

Bet otrdien, 9.oktobrī, Indonēzijas pilsētā Džakartā savā viesnīcas numurā miris atrasts turīgais grieķu uzņēmējs Vlasis Kamburoglu (Vlassis Kambouroglou), kura vārds arī bija iekļauts minētajā sarakstā.

Jāatzīmē, ka tā sauktais «Lagardas saraksts» nebeidzas tikai ar grieķu nodokļu nemaksātāju vārdiem. Kopumā tajā ir iekļautas aptuveni 22 000 personas no dažādām Eiropas Savienības valstīm.

Svarīgākais