ASV aizturēti iespējamie Krievijas spiegi

© Scanpix

Ņujorkā ir aizturēti 11 cilvēki, viņu vidū arī Krievijas pilsoņi, kas tiek turēti aizdomās par nelikumīgām ieroču piegādēm Krievijas specdienestiem, paziņoja Ņujorkas administrācijas pārstāvis. "Pret viņiem jau ir celtas attiecīgās apsūdzības," viņš teica intervijā aģentūrai ITAR-TASS.

Tāpat viņš paziņoja, ka aizturētie strādājot Krievijas un ASV militārajās struktūrās, nodarbojoties ar nelikumīgu elektronisko ierīču eksportu no ASV Krievijas militāro struktūru un izlūkdienestu vajadzībām, ziņo portāls BNN.lv.

Viens no apsūdzētiem ir 46 gadus vecais Aleksandrs Fiščenko, kuru dēvē par "slepeno Krievijas aģentu". Ir zināms, ka viņš ir dzimis Kazahstānā, pašlaik ir ASV pilsonis, tagad dzīvo un nodarbojas ar biznesu Amerikā.

Ņujorkas tiesas apsūdzībās tiek apgalvots, ka kopš 2008.gada oktobra Fiščenko un pārējie apsūdzētie «ir panākuši slepenu un sistemātisku vienošanos» un nodarbojas ar amerikāņu augsti tehnoloģisko izgudrojumu, piemēram, novērošanas sistēmu, piegādēm Krievijas specdienestiem.

Svarīgākais