Uzbrukumā studentu mītnei nogalināti 26 cilvēki

© Scanpix

Bruņoti cilvēki Nigērijas ziemeļaustrumos otrdien uzbrukuši politehniskās skolas studentu mītnei, nogalinot vismaz 26 cilvēkus, ziņo amatpersonas.

Slaktiņš studentu mītnē, kas atrodas ārpus skolas pilsētiņas teritorijas, noticis Mubi agrā otrdienas rītā.

Apšaudē vismaz 15 cilvēki guvuši ievainojumus un nogādāti slimnīcā.

Starp nogalinātajiem ir 19 politehniskās skolas studenti, trīs medicīnas tehnoloģiju skolas studenti, divi apsargi un kāda atvaļināta militārpersona.

Notikuma vietas apkārtni savā kontrolē šobrīd pārņēmusi armija.

Pagaidām nav zināms, kas vainojams asinspirts sarīkošanā, taču Mubi atrodas Adamavas štatā, kuru pārņēmusi islāmistu sektas "Boko Haram" izraisītā vardarbība.

Pagājušajā nedēļā Nigērijas drošības dienesti Mubi veica plašu operāciju pret islāmistu kaujiniekiem, kuras laikā tika aizturētas 156 personas, kuras tiek turētas aizdomās par piederību "Boko Haram".

Tomēr dažas amatpersonas pieļauj iespēju, ka uzbrukums saistīts ar nesen notikušajām studentu pašpārvaldes vēlēšanām, jo daži no uzbrukuma upuriem esot tajās kandidējuši.

Uzbrucēji meklējuši konkrētas personas, un upuri pirms nošaušanas esot izsaukti pēc vārdiem.

Dažiem noslepkavotajiem pārgriezta arī rīkle.

Tiek ziņots, ka vēlēšanu laikā uzliesmojusi etniskā spriedze starp hausu cilts piederīgajiem, kuri ir musulmaņi, un igbo, kas pamatā ir kristieši.

Arī iepriekš starp studentu bandām Nigērijā norisinājušies vardarbīgi konflikti, taču līdz šim tas nav novedis pie tik asiņainiem slaktiņiem.

Svarīgākais