Atēnu policija izdzenā streikotājus

© Scanpix

Grieķijas policija šodien,26. septembrī, Atēnās pie parlamenta ēkas izdzenājusi protestētājus, kas ar akmeņiem un degmaisījuma pudelēm sākuši to apmētāt, ziņo Reuters.

Molotova kokteiļi Atēnu centrā lidojuši arī Finišu ministrijas tuvumā. 

Policija pret Molotova kokteiļu metējiem pielietojusi asaru gāzi. Kā atzīmē vietējie laikraksti, akmeņu pudeles ar degmaisījumu, tāpat kā iepriekšējās demonstrācijās, metot jaunieši, kuri patiesībā nemaz nepiedalās demonstrācijā vai streikā, vēsta Reuters.

Kā ziņo policija, šis streiks dalībnieku skaita ziņā ir lielākais kopš 2010. gada. Par drošību streika laikā rūpējas vairāk nekā 3000 policistu.

Jau ziņots, ka Grieķijas arodbiedrības šodien rīko kārtējo ģenerālstreiku, lai protestētu pret valdības iecerētajiem jaunajiem taupības pasākumiem.

Pēc privātā sektora arodbiedrības GSEE un valsts sektora arodbiedrības ADEDY aicinājuma  vairāki miljoni valsts ierēdņu, skolotāju, advokātu, jūrnieku un citu nozaru pārstāvji izgāja ielās, lai piedalītos  24 stundu streikā, kas šogad ir jau trešais ģenerālstreiks, kas vērsts pret plānotajiem valsts izdevumu samazinājumiem.

Grieķijas premjerministra Antona Samara valdība gatavojas īstenot jaunu taupības pasākumu programmu 11,5 miljardu eiro (8,08 miljardu latu) vērtībā, lai spētu iegūt starptautiskā aizdevuma nākamo maksājumu 31,5 miljardu eiro (22,13 miljardu latu) apmērā. Jaunā konsolidācijas programma tiks īstenota 2013. un 2014.gadā, taču Grieķija jau norādījusi, ka vēlas tās termiņu pagarināt līdz 2016.gadam.