Sastrēgumu dēļ Rīgas domes delegācija Maskavā brauc ar metro

© RIA Novosti

Maskavas slavenie satiksmes sastrēgumi rada galvassāpes ne tikai vienkāršajiem pilsētniekiem - arī Rīgas oficiālā delegācija vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) vadībā bijusi spiesta izmantot metro, lai uz visām pieņemšanām paspētu laikā.

Kā pastāstīja vicemērs preses sekretārs Ģirts Dripe, Šlesera un Maskavas mēra Jurija Lužkova tikšanās bija viens no svarīgākajiem programmas punktiem trīs dienu ilgajā Latvijas galvaspilsētas delegācijas vizītē Maskavā. Uz šo tikšanos Šlesers devies ar metro.

Sarunas laikā panākta vienošanās, ka nākamā gada jūlijā Rīgā ieradīsies vairāki desmiti NVS un ES lielāko pilsētu mēri. Turklāt Maskava gatava šo pasākumu atbalstīt arī finansiāli. Lužkovs apsolījis sekmēt arī avioreisu skaita palielināšanu starp Rīgu un Maskavu.

Šleseram bijusi tikšanās arī ar Krievijas transporta ministru Igoru Ļevitinu. Ar šo kaimiņvalsts politiķi Šlesers ir pazīstams jau daudzus gadus, vēl kopš tā laika, kad viņš bija satiksmes ministrs. Arī šoreiz saruna notikusi ļoti draudzīgā gaisotnē un devusi taustāmus labumus - panākta vienošanās par vēl ciešāku abu valstu dzelzceļa kompāniju sadarbību, kas ir ļoti būtiski Rīgas Brīvostas attīstībai.

Bešā nav palikuši arī vairāk nekā trīsdesmit mūsu uzņēmēji, kuri devušies līdzi vicemēram uz Maskavu. Jau parakstīti vairāki līgumi gan par Krievijas investīcijām Latvijā, gan arī par mūsu iespējām darboties kaimiņvalsts tirgū. Piemēram, Gunāra Ķirsona vadītā kompānija "Lido" saņēmusi zaļo gaismu ēdināšanas kompleksa atvēršanai Maskavā.

Kā ziņots, līdz ar Šleseru Rīgas domes delegācijā ietilps Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Zaharovs (SC), Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC) un Šlesera biroja vadītāja Inga Pelša.

Kopā ar domes delegāciju uz Maskavu devās arī daudzi uzņēmēji.

Piecu pašvaldības pārstāvju komandējums uz Maskavu no 11.novembra līdz 13.novembrim izmaksās aptuveni 1900 latus. Viesnīcas izdevumus segs Maskavas valdība.

Rīgas pašvaldība palīdzēs Latvijas uzņēmējiem dibināt biznesa kontaktus Krievijā, iepriekš žurnālistiem sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

LETA jau ziņoja, ka septembra sākumā uz Maskavu devās Rīgas domes delegācija Ušakova vadībā.

Svarīgākais