Sākas "iPhone 5" tirdzniecība

© Scanpix

Daudzviet pasaulē šodien, 21.septembrī, sākusies iPhone 5 tirdzniecība.Pasūtot telefonu internetā, paredzamais piegādes laiks ir trīs līdz četras nedēļas, tādēļ īsti Apple fani, kuri vēlas pirmie iegūt īpašumā iPhone 5, sastājušies rindās pie veikaliem, raksta The Telegraph.

Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā 24 stundu laikā tika pasūtīti divi miljoni jauno iPhone, kas radījis bažas, vai kompānijas piedāvājums spēs apmierināt lielo pieprasījumu, ziņo portāls BNN.lv.

iPhone 5, kas tika prezentēts pagājušajā nedēļā, ir plānāks un vieglāks nekā iepriekšējie modeļi. Turklāt tas ir aprīkots ar divreiz jaudīgāku procesoru nekā iPhone 4S, un tam ir iebūvēts 4G savienojums, kas nodrošina daudz ātrāku telefona darbību.

Jāatzīmē, ka, neskatoties uz veiksmīgo popularitāti, Apple ir piemeklējušas arī dažas problēmas. Tā, piemēram, jaunā operētājsistēma iOS 6 starp daudzajām uzlabotajām un derīgajām funkcijām ietver arī lietojumprogrammu Apple Maps, kas tagad aizstāj Google Maps. Lietotāji, kuri savos telefonos uzstādījuši programmatūras atjauninājumus un ir spiesti to izmantot, norāda uz daudzām kļūdām un nepilnībām kartēs.

Izmaiņas piedzīvojusi arī cita Google lietojumprogramma – YouTube, kas agrāk telefonos tika uzstādīta automātiski. Tagad tā pieejama lejupielādēšanai App Store.

Svarīgākais