Igaunijas mediķi 1.oktobrī sāks streiku

Igaunijas Ārstu arodbiedrība un Veselības aprūpes darbinieku arodbiedrība 1.oktobrī sāks streiku, pieprasot paaugstināt atalgojumu medicīnas nozarē strādājošajiem, pirmdien vēsta Igaunijas nacionālā raidsabiedrība ERR.

1.oktobrī plānveida medicīniskās palīdzības sniegšana tiks pārtraukta Tallinas un Tartu slimnīcās.

No 8.oktobra streiks skars arī hospitalizējamo pacientu aprūpi šajās slimnīcās, bet Pērnavas, Viljandi, Narvas un Kuresāres slimnīcās tiks pārtraukta plānveida medicīniskās palīdzības nodrošināšana.

Streiks gan neietekmēs neatliekamās medicīniskās palīdzības, kā arī reanimācijas un dzemdību nodaļu darbu, un neskars arī grūtnieču, bērnu un vēža pacientu ārstēšanu.

"Maksimālais streika apmērs ir pilnībā pārtraukta plānveida medicīniskās palīdzības sniegšana lielākajās pilsētās," brīdina arodbiedrības.

Streika organizatori norāda, ka galvenais mērķis ir apturēt mediķu un medmāsu aizbraukšanu no Igaunijas un nepieļaut Igaunijas veselības aprūpes sistēmas sabrukumu.

Arodbiedrības vēlas noslēgt kolektīvo darba līgumu, lai palielinātu ārstu, medmāsu un slimnieku kopēju minimālo algas likmi un uzlabotu darba apstākļus.

Svarīgākais