Dienvidkorejai tuvojas taifūns "Sanba"

Dienvidkorejai tuvojas taifūns "Sanba". Gaidāmās stihijas dēļ slēgtas skolas un apturēta prāmju satiksme.

Taifūns "Sanba", kura vēja ātrums sasniedz 48 metrus sekundē, pārvietojas ziemeļu virzienā ar ātrumu 26 kilometri stundā (7,2 metri sekundē). Tā epicentrs svētdienas rītā atradās aptuveni 80 kilometru attālumā no Japānai piederošās Okinavas salas.

Okinavā taifūna dēļ bez elektroenerģijas palikuši 38 000 mājsaimniecību, bet teju 250 cilvēki evakuēti.

Tiek prognozēts, ka pirmdienas rītā taifūns sasniegs Dienvidkorejai piederošo Čedžu salu, bet Korejas pussalas dienvidus tas sasniegs pirmdienas vakarā. Pēcāk taifūns turpinās virzību uz ziemeļiem.

Meteorologi brīdina, ka Dienvidkorejas dienvidu piekrastē gaidāms ļoti spēcīgs vējš un lietavas, un atsevišķos reģionos varētu nolīt pat 300 milimetri nokrišņu.

Čedžu salā pirmdien būs slēgtas visas skolas.

Arī otrdien skolas varētu būt slēgtas atsevišķos reģionos Dienvidkorejas dienvidu daļā.

Taifūnos "Bolaven" un "Tembin", kas Korejas pussalu sasniedza augusta nogalē, Dienvidkorejā dzīvību zaudēja vairāk nekā 20 cilvēki. Stihijās tika izpostīta aramzeme, bojājumi tika nodarīti simtiem ēku, bet miljoniem mājsaimniecību bija traucēta elektroenerģijas piegāde.

Tikmēr Ziemeļkorejas mediji ziņoja, ka "Bolaven", kas bija spēcīgākais taifūns Korejas pussalā gandrīz desmit gadu laikā, prasīja 48 ziemeļkorejiešu dzīvības, bet vēl 21 180 atstāja bez pajumtes.

Svarīgākais