Protestējot pret islāmu aizskarošo filmu, Ēģiptē beduīni uzbrukuši miera uzturētāju nometnei

Protestējot pret ASV tapušo filmu, kurā aizskarts pravietis Muhameds, grupa beduīnu piektdien uzbrukuši starptautisko miera uzturētāju nometnei Ēģiptes Sīnāja pussalā, informēja kāda drošības spēku amatpersona, piebilstot, ka sadursmēs ievainoti trīs cilvēki.

Beduīni izlauzušies cauri nožogojumam, kas aptver daudznacionālo miera uzturēšanas spēku (MFO) nometni aptuveni desmit kilometrus no Gazas joslas, un aizdedzinājuši novērošanas torni, informēja anonīmais avots.

Cik smagā stāvoklī atrodas ievainoti, pagaidām nav zināms.

Beduīni aizdedzinājuši arī kādu automašīnu, kas atradusies nometnes teritorijā.

Miera uzturēšanas misija seko līdzi tam, kā tiek ievērots Ēģiptes un Izraēlas starpā 1979.gadā noslēgtais miera līgums.

Misijā piedalās miera uzturētāji no 12 valstīm, tostarp arī ASV.

Lai stabilizētu situāciju, uz reģionu nosūtīti armijas karavīri, aģentūrai AFP atklāja kāda drošība spēku amatpersona.

Jau ziņots, ka nemieros, ko Lībijā izraisīja ASV tapusī mazbudžeta filma, naktī uz trešdienu tika nogalināts ASV vēstnieks un vēl trīs Savieno Valstu amatpersonas.

Filmā musulmaņi attēloti kā amorāli un vardarbīgi ļaudis, izsmiets pravietis Muhameds un skartas pedofilijas un homoseksualitātes tēmas. Pravietis attēlots guļam ar sievietēm, viņš izsakās par bērnu slepkavošanu un ēzeli dēvē par "musulmaņu pirmo dzīvnieku".

Protesti pret šo filmu un uzbrukumi Savienoto Valstu diplomātiskajām misijām notikuši arī vairākās citās islāmticīgo valstīs.