Venēcijā notiks Venēcijas bēres

© Scanpix

Venēcijā 14.novembrī notiks stilizēts pilsētas bēru pasākums, kura mērķis ir pievērst uzmanību straujajai vietējo iedzīvotāju skaita sarukšanai.

Stilizētajā bēru ceremonijā piedalīsies trīs gondolas, uz vienas no tām tiks novietots sarkans zārks. Gondolu vadītāji pavadīs „nelaiķi” simboliskā pēdējā braucienā pa pilsētas daudzajiem kanāliem, vēsta „ANSA”.

Tajā pašā dienā grupa amerikāņu zinātnieku no Vusteras politehniskā institūta ņems DNS paraugus no vīriešiem – brīvprātīgajiem, kuriem vismaz viena vecmāmiņa vai vectētiņš ir dzimuši Venēcijā. Tādejādi pētnieki apņēmušies noskaidrot Venēcijas iedzīvotāju izplatību visā Itālijā.

Vietējās varas iestādes ir noraizējušās par iedzimto pilsētas iedzīvotāju skaita sarukšanu. Saskaņā ar statistikas datiem ap 1950.gadu pilsētā dzīvoja 300 tūkstoši Venēcijas iedzimto, šobrīd viņu skaits sarucis līdz 60 tūkstošiem.

Zinātnieki jau paspējuši izrēķināt, ka pēdējais Venēcijas iedzimtais nomirs 2030.gadā.

Eksperti apgalvo, ka Venēcijas iedzīvotāji pamet savu pilsētu nevis bailēs no applūšanas, bet cenu dēļ. Lielais tūristu skaits ir nopietni ietekmējis cenas Venēcijā un tās iedzīvotāji labprāt pārceļas uz citām Itālijas pilsētām.

Pēdējos gados tūristu daudzums Venēcijā sasniedzis skaitli 55 tūkstoši dienā.