Medvedevs: "Pussy Riot" lietā pietiktu ar nosacītu sodu

Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs pankgrupas Pussy Riot dalībniecēm piespriesto cietumsodu uzskata par pārmērīgu, paužot pārliecību, ka pietiektu vien ar nosacītu sodu.

Viņaprāt, ilgstošs arests kā sods šajā gadījumā būtu neproduktīvs, ziņo portāls BNN.lv. «Ir pilnīgi pietiekami, manā skatījumā, piespriest nosacītu sodu, ņemot vērā to laiku, ko viņas jau pavadījušas galējas saspiestības apstākļos, ieslodzījumā,» Medvedeva teikto citē ITAR-TASS.

Runājot par jautājuma emocionālo pusi, valdības vadītājs uzsvēra, ka kļūst slikti gan no tā, ko meitenes izdarījušas un viņu tēla, gan arī no histērijas, kas pavada visu, kas ir noticis. «Man ir vienkārši pretīgi par to runāt, tā ir mana personiskā attieksme,» tā Medvedevs.

BNN jau vēstīja, ka Maskavas tiesa atzinusi pankgrupas Pussy Riot dalībnieču vainu huligānismā, kas motivēts ar reliģisko naidu. Tiesneses Marinas Sirovas nolasītajā spriedumā teikts, ka grupas dalībnieces «rūpīgi plānojušas» pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērsto akciju, kas 21.februārī tika sarīkota Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

Tiesa atzinusi, ka Nadežda Tolokoņņikova, Marija Aļohina un Jekaterina Samuceviča pastrādājušas «smagu sabiedriskās kārtības pārkāpumu» un izrādījušas «nepārprotamu necieņu pret sabiedrību». Tiesa norādījusi, ka apsūdzētās apzinājušās savas rīcības aizvainojošo raksturu un iesaistījušās «noziedzīgā sazvērestībā ar mērķi paveikt rupju sabiedriskās kārtības pārkāpumu».

Meitenēm piespriesto divu gadu cietumsodu jau nosodījuši Lielbritānijas, Francijas un citu valstu diplomāti, Vācijas kanclere Angela Merkele (Angela Merkel), Amerikas Savienoto Valstu departaments un Eiropas Savienība, kā arī daudzi citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp Madonna un Stings. Vairākās valstīs notikušas protesta akcijas pankgrupas dalībnieču atbalstam. Turpretī Krievijas Ārlietu ministrija atbildes reakcijā izteikusi aicinājumu pasaulei nerīkot histēriju šīm meitenēm piespriestā soda dēļ.

Svarīgākais