Slaktiņš Alpos, iespējams, ir izlūkdienestu darbs

Francijas un Lielbritānijas varas iestādes turpina izmeklēt šausminošās slepkavības lietu, kas trešdienas, 5.septembra, vakarā šokēja visu pasauli. Tikmēr neoficiāli avoti norāda uz situācijas aizdomīgumu – kā divi augsti kvalificēti inženieri gadījušies vienuviet, turklāt abi nogalināti?

Francijas austrumos, netālu no Ansī ezera, tika noslepkavots Sāds al Hilli (Saad al-hilli), viņa sieva Ikbala (Iqbal) un kāda pavecāka sieviete, kuras identitāte pagaidām nav noskaidrota, ziņo portāls BNN.lv.

Nogalināts arī kāds riteņbraucējs, kas, pēc policijas domām, vienkārši gadījies neīstajā vietā un neīstajā laikā. Taču neoficiāli avoti vēsta, ka «nejauši garām braucošais» vīrietis bijis kodolieroču inženieris, kas strādājis franču kodolenerģijas kompānijā Cezus.

Kā izrādās, arī 50 gadus vecais Sāds al Hilli nodarbojies ar inženierzinātni, proti, viņš Lielbritānijā ieradies 1970.gadā, kad toreizējais Irākas diktatora Sadama Huseina partijai Ba’ath radušies iebildumi pret viņa vadīto inženierzinātnes kompāniju.

Lielbritānijā Sāds al Hilli uzsācis savu biznesu 2001.gadā, darbojoties pie dažādiem projektiem, tai skaitā ar lidmašīnu ražotāju Airbus.

Neoficiāli avoti ziņo, ka divu augsti kvalificētu inženieru atrašanās vienā un tajā pašā vietā, turklāt vienā un tajā pašā laikā ir ļoti aizdomīga. Tiek pieļauts, ka slepkavības patiesībā varētu būt bijušas militārs pasūtījums.

Šausminošajā slaktiņā izdzīvoja abas nogalinātā pāra meitas. Zināms, ka četrus gadus vecā meitene izglābusies, jo paslēpusies zem mātes svārkiem. Savukārt otra septiņgadīgā meitene saņēmusi vairākus šāvienus, taču izdzīvojusi.

Viņu, iespējams, no automašīnas izcēla britu riteņbraucējs (ļoti iespējams MI6 aģents, ziņo avoti), kura uzdevums ir bijis sekot franču riteņbraucējam. Ir aizdomas, ka abiem inženieriem sekoja vairāku izlūkdienestu aģentūras.

Policija gan apgalvo, ka vienīgā asiņainā slaktiņa lieciniece – četrgadīgā meitenīte nespēs palīdzēt izmeklēšanas procesā, jo viss, par ko viņa runā ir pārdzīvotās šausmas.

Jāpiebilst, ka visi nogalinātie nošauti ar precīziem šāvieniem galvā, kas liek domāt, ka pie vainas varētu būt profesionāls slepkava. Taču tas ir tikai viens no variantiem, tā kā pagaidām gan Francijas, gan Lielbritānijas izmeklētāji ir neizpratnē par slepkavas motīviem.

Svarīgākais