Seulas varasiestādes veicinās dzimstību organizējot iepazīšanās

Vienā no Dienvidkorejas galvaspilsētas rajoniem tā varasiestādes uzsākušas iepazīšanās programmas realizēšanu. Tā paredzēta vientuļiem vīriešiem un sievietēm.

Seulas rajonā Gangnamā (Gangnam) ir ļoti augsts iedzīvotāju labklājības līmenis un ļoti zema dzimstība. Varasiestādes piedāvā jaunajiem vecākiem labu finansiālo atbalstu: miljonu vonu (854 dolāri) par otrā bērna dzemdēšanu, piecus miljonus par trešo bērnu un desmit par ceturto. Tomēr situāciju tas īpaši neuzlabo, vēsta „AFP”.

Ierēdņi nonākuši pie secinājuma, ka zemās dzimstības viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka daudziem iedzīvotājiem vienkārši nav partnera. Viņi ir pārāk aizņemti ar darbu, lai sakārtotu savu privāto dzīvi. Gangnamā neprecētas sievietes vecumā no 25 līdz 34 gadiem ir apmēram 65 %. (Vidēji Seulā tie ir 51%).

Varasiestādes nolēmušas uzņemties savedēja lomu un turpmāk Gangnamā trīs reizes gadā tiks organizētas tikšanās 30 vīriešiem un 30 sievietēm, kas vēlas atrast sev dzīvesdraugu. Pirmā šāda tikšanās notiks 14.novembrī un uz to uzaicināti cilvēki vecumā no 27 līdz 40 gadiem. Tikšanās laikā tiks spēlētas spēles un pasākuma beigās katrs tā dalībnieks varēs izvēlēties trīs cilvēkus, kurus tas gribētu uzaicināt uz privātu tikšanos.

Zema dzimstība vērojama visā Dienvidkorejā. Rēķinot matemātiski, uz vienu sievieti reproduktīvā vecumā ir 1,2 bērni. Gangnamā šis skaitlis esot tikai 0,8.