Izdarīts atentāts pret Jemenas aizsardzības ministru

Šodien, 11. septembrī, Jemenas galvaspilsētā Sanā noticis atentāts pret Jemenas aizsardzības ministru Mohammedu Naseru Ahmedu Alī, ziņo aģentūra Reuters.

Ar sprāgstvielām piekrauta automašīna eksplodējusi pie valdības mītnes blakus Ahmeda automašīnai. Sprādzienā gājuši bojā 13 cilvēki, viņu vidū septiņi apsargi un seši garāmgājēji. Cietušas arī blakus esošās ēkas, nav zināms cik cilvēki guvuši ievainojumus.

Mohammedu Naseru Ahmedu Alī miesassargi esot ātri nogādājuši drošībā un kā ziņo vietējās varas iestādes viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Atentāta mēģinājums notika dienu pēc Aizsardzības ministrijas paziņojuma, ka armijas operācijā valsts austrumos nogalināts teroristu grupējuma ""Al Qaeda" Arābijas pussalā" (AQAP) vadītāja vietnieks Saīds al Šehri.

AQAP maijā uzņēmās atbildību par spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Jemenas galvaspilsētā Sanā, kurā nogalināti ap 100 karavīru. Grupējums uzsvēra, ka šā terorakta mērķis bija Ahmeds, un nosodīja viņu par armijas ofensīvu pret "Al Qaeda" Abjanas provincē valsts dienvidos.

Mohammedu Naseru Ahmedu Alī vadītā Jemenas armija 12.maijā sāka ofensīvu  valsts dienvidos Abjanas provincē, lai padzītu ar "Al Qaeda" saistītos džihādistus no viņu ieņemtām pilsētām šajā provincē, kuru viņi kontrolējuši kopš 2011.gada maija.

 

Svarīgākais