Krievijas paraolimpiskie medaļnieki saņems tādas pašas prēmijas kā Londonas Olimpiādes laureāti

Tie Krievijas sportisti, kuri tika pie medaļām šīgada Londonas paraolimpiskajās spēlēs, saņems tādas pašas prēmijas kā tie, kuri pie godalgām tika šīgada Londonas vasaras Olimpiādē, sola Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas sportisti paraolimpiskajās spēlēs tika pie kopsummā 102 medaļām - 36 zelta, 38 sudraba un 28 bronzas. Medaļu vērtējumā Krievija ierindojās otrajā vietā, piekāpjoties tikai Ķīnai.

Savukārt vasaras Olimpiādē Krievijas sportisti iekrāja 82 godalgas - 24 zelta, 26 sudraba un 32 bronzas. Valstu vērtējumā Krievija ierindojās ceturtajā vietā aiz ASV, Ķīnas un Lielbritānijas.

Otrdien Kremlī notika paraolimpiskajās spēlēs medaļas izcīnījušo sportistu sveikšana.

"Tas ir ļoti taisnīgi, ka arī šiem sportistiem prēmiju fonds un valsts piešķirtās naudas balvas būs tādas pašas, kādas tās bija Krievijas olimpiešiem," Putina teikto citē Krievijas mediji, prezidentam pasvītrojot, ka paraolimpisko sportistu sniegums Londonā bijis triumfāls. "Jūs pārliecinoši ievedāt mūsu valsti pasaules paraolimpiskā sporta līderu vidū. Tas ir ļoti nozīmīgs devums Krievijas kopējo sasniegumu krātuvē."

Londonas olimpisko spēļu medaļnieki no Krievijas puses saņems šādas prēmijas - par zeltu četrus miljonus rubļu (69 200 latus), par sudrabu 2,5 miljonus rubļu (43 250 latus), bet par bronzu 1,7 miljonus rubļu (29 410 latus). Tāpat sportistiem prēmijas apsolījušas arī vietējās pašvaldības.

Kā zināms, Latvija Londonas paraolimpiskajās spēlēs tika pie divām medaļām, kuras abas izcīnīja Aigars Apinis - zelta lodes grūšanā un sudraba diska mešanā.

Par zelta medaļas izcīnīšanu Apinis saņems naudas balvu līdz 50 000 latu. Par izcīnīto sudraba medaļu Apinis būtu varējis saņemt naudas balvu līdz 30 000 latu, taču saskaņā ar noteikumiem viņam tā nepienākas.

Savukārt Londonas Olimpiādes zelta medaļniekam - Latvijas BMX braucējam Mārim Štromberam - par gūto panākumu pienāksies līdz 100 000 latu naudas balva.

Latviju paraolimpiskajās spēlēs pārstāvēja deviņi sportisti. Paraolimpiskajās spēlēs Londonā par medaļām kopā cīnījās 4200 atlēti no 166 valstīm.