ASV izsludina globālu trauksmi nāvējoša vīrusa dēļ

© Scanpix

Šonedēļ ASV atbildīgie dienesti izziņojuši globālu trauksmi, pieļaujot iespēju, ka ar hanta vīrusu varētu būt inficējušies pat 10 000 cilvēku, kuri laikā no šī gada jūnija līdz augustam uzturējās populārajā kempingā Curry Village, kas atrodas parka teritorijā, raksta Reuters.

ASV Josemitu Nacionālajā parkā jau trīs cilvēki miruši no nāvējošā hanta vīrusa, tādēļ parka vadība brīdinājusi visus plašā parka apmeklētājus par inficēšanās riskiem, ziņo portāls BNN.lv.

«Agrīna diagnozes uzstādīšana ir ārkārtīgi svarīga. Mēs aicinām katru, kurš izjūt kādus saslimšanas simptomus, nekavējoties vērsties pie ārsta,» saka Josemitu parka pārstāvis Skots Gedimans.

Jau trīs parka apmeklētāji miruši no hanta vīrusa, bet vēl astoņiem uzstādīta šīs bīstamās slimības diagnoze.

Tikmēr Francijā ārstiem radušās aizdomas par diviem hanta vīrusa slimniekiem, kuri varētu būt inficējušies, uzturoties Josemitu Nacionālajā parkā.

Arī Pasaules Veselības organizācija izsludinājusi globālu trauksmi un aicina ceļotājus izvairīties no saskarsmes ar grauzējiem, kuri šo slimību pārnēsā. Pastāv bažas, ka tuvāko nedēļu laikā hanta vīruss varētu tikt diagnosticēts vēl vairākiem Josemitu parka apmeklētājiem.

Pret hanta vīrusu nav zāļu. Mirst aptuveni viena trešdaļa no saslimušajiem, taču laicīga diagnostika ievērojami palielina iespējas izdzīvot.

Svarīgākais