Venecuēlā sēras, pieminot 39 naftas rūpnīcas sprādzienā bojāgājušos

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess valstī izsludinājis trīs dienu sēras, pieminot 39 cilvēkus, kas sestdien zaudēja dzīvību sprādzienā valsts lielākajā naftas pārstrādes rūpnīcā.

Nelaimes gadījumā ievainoti vairāk nekā 80 cilvēku.

Bojāgājušo vidū ir 18 nacionālie gvardi, kas apsargāja Amvajā, Falkonas pavalstī, valstij piederošo rūpnīcu, kā arī 15 civilisti, apliecināja viceprezidents Eljass Hava. Vēl sešu bojāgājušo mirstīgās atliekas nav identificētas.

Liekot veikt "rūpīgu izmeklēšanu", Čavess arī solīja palīdzēt cilvēkiem, kas ir pārvietoti no rūpnīcas kompleksa, kur mitinās rūpnīcas strādnieki, kā arī no apkārtnes trūcīgo kvartāliem.

Sprādzienu izraisījusi gāzes noplūde, apliecināja enerģētikas ministrs Rafaels Ramiress.

"Eksplodēja gāzes mākonis, aizdedzinot vismaz divus uzglabāšanas rezervuārus, kā arī citas rūpnīcas iekārtas," norādīja ministrs.

Sprādzienā postījumi nodarīti 209 mājām un 11 veikaliem. 13 ģimeņu mājas iznīcinātas pilnībā. Šīs ģimenes tagad pārvietotas uz karaflotes bāzi.

Kaut arī ugunsdzēsējiem izdevies savaldīt liesmas, no rūpnīcas joprojām redzami paceļamies dūmi.

Amuajas rūpnīca dienā pārstrādāja aptuveni 645 000 barelu jēlnaftas.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais