Sīrijas nemieros sestdien nogalināti 134 cilvēki

Sīrijas nemieros sestdien dzīvību zaudējuši 183 cilvēki, ieskaitot vismaz 34, kas tika nogalināti Dāraijas pilsētā, dienvidrietumos no Damaskas, vēsta Londonā bāzētā aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Kopumā Dāraijā sestdien un svētdien atrasti 320 līķi, apliecināja organizācija, norādot, ka vairums bojāgājušo zaudējuši dzīvību iepriekšējās dienās, kad valdības karaspēks bija izvērsis uzbrukumu bruņotajiem nemierniekiem.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar SOHR datiem tajā dzīvību ir zaudējuši teju 25 000 cilvēku. Atbilstoši oficiālās Damaskas datiem nemieros nogalināti 8000 cilvēku.

Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību cenšas panākt Sīrijas prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata, uzskatot, ka tādējādi tiks apturēta vardarbība, taču viņu centienus bloķē Krievija un Ķīna, kas apgalvo, ka iejaukšanās no ārpuses novedīs pie Sīrijas konflikta eskalācijas.

Sīrijas varas pārstāvji norāda, ka sastop lieliski bruņotu kaujinieku pretestību, kas saņemot palīdzību no ārzemēm.

Savukārt Irāna apsūdz Turciju un Persijas līča valstis, ka tās, slepeni vienojoties ar ASV un Izraēlu, ar ieročiem apgādā Sīrijas nemierniekus, lai panāktu tuva Teherānas sabiedrotā - Sīrijas prezidenta Asada - gāšanu.

Svarīgākais