Viļņas bērnudārzu bērni sadodas rokās, atkārtojot Baltijas ceļu

Ceturtdien, Baltijas ceļa gadadienā, Viļņā pie simboliskās šim notikumam veltītās piemiņas sienas draudzīgi sadevās rokās aptuveni 60 Lietuvas galvaspilsētas bērnudārzu bērni, kas uz šo akciju bija atnesuši līdzi pašu rokām darinātus Lietuvas karodziņus, vēsta portāls "Diena.lt".

Bērni kopā nodziedāja Lietuvas himnu, vēcinot karodziņus, bet pieaugušie ar viņiem runājās par Lietuvu un brīvību.

Tēlnieka Tada Gutauska iecerētā "Brīvības ceļa" siena Viļņas Konstitūcijas prospektā, kur sākas ceļš uz Rīgu, pirms diviem gadiem tika uzmūrēta par Lietuvas cilvēku ziedotajiem līdzekļiem no ķieģeļiem Lietuvas karoga krāsās ar dobiem rokās sadevušos cilvēku siluetiem.

Pēc himnas dziedāšanas bērni brīvā gaisotnē spēlējās, aplūkoja sienu un ložņāja tai cauri.

Kā portālam pastāstījusi bērnudārzu tīkla "Bērnības dārzs" dibinātāja, pazīstamā pirmsskolas iestāžu speciāliste Austēja Landsberģiene, bērni šiem svētkiem gatavojušies visu nedēļu, krāsojuši karodziņus, viņiem arī stāstīts par to, ko Lietuvai nozīmē brīvība un kas noticis pirms diviem gadu desmitiem.

"Ar šo savu izbraucienu gribējām apliecināt vienotību - kā savulaik Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ļaudis bija ļoti vienoti. Arī mēs gribējām pieminēt šos notikumus, tādēļ esam sapulcējušies no dažādiem dārziņiem, lai arī tie nebūt neatrodas tuvu cits citam," viņa piebildusi.

Svarīgākais