Prāgā aiztur Breivīka "sekotāju"

© ceskenoviny.cz

Čehijas policija Prāgā aizturējusi vīrieti, kurš gatavojis terora aktu "Breivīka stilā", vēsta Czech News Agency.

 29 gadus vecais vīrietis savas elektroniskās vēstules parakstījis ar Breivīka vārdu, tas arī piesaistījis policijas uzmanību. Policijas specvienība 10. augustā vīrieti aizturējusi Ostravas pilsētā, viņa ķermenim bija piestiprināts detonators, bet par laimi sprādziens nenotika.

 Izmeklēšanā policija noskaidrojusi, ka vīrietis gatavojies liela mēroga terora aktu.

Viņa dzīvoklī atrastas sprāgstvielas un ieroči, munīcija un policista forma. Kā vēsta BBC News, policija vīrieti aizturējusi pēc tam, kad uzzinājusi, ka vīrietis gatavojas uzspridzināt bumbu, kas izgatavota no aviobumbas. Kur viņš gatavojies veikt terora aktu netiek ziņots.

Jāatgādina, ka norvēģu terorists  Anderss Bērings-Breivīks 2011.gada 22.jūlijā sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā, nogalinot astoņus cilvēkus, bet tad devās uz Ūteijas salu, kur Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnē nošāva 69 cilvēkus.

Desmit nedēļas ilgusī Bēringa-Breivīka tiesas prāva noslēdzās šī gada jūnijā, bet spriedums šajā lietā vēl nav pasludināts.

Kaut arī nav šaubu, ka slaktiņu sarīkojis Bērings-Breivīks, pieciem Oslo tiesas tiesnešiem ir jāizlemj, vai uzskatīt viņu par pieskaitāmu un piespriest cietumsodu, kā to pieprasa aizstāvības puse, vai piekrist prokuratūras nostājai un nosūtīt viņu uz slēgta tipa psihiatrisko slimnīcu.

Sprieduma pasludināšana gaidāma 24.augustā.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais