Uzlidojumā Sīrijas ziemeļu pilsētā nogalināti 20 cilvēki

Sīrijas kara aviācijas uzlidojumā valsts ziemeļdaļas pilsētā Aazāzā, kas ir viens no nemiernieku atbalsta bastioniem, nogalināti 20 cilvēki, arī bērni, apliecināja aktīvisti un vietējie iedzīvotāji.

Uzlidojumā iznīcinātas vismaz 10 ēkas, pārliecinājās ziņu aģentūras AFP korespondents, tostarp Londonā bāzētās aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) direktors Rami Abdelrahmans zināja teikt, ka uzlidojumā dzīvību zaudējuši vismaz 20 cilvēki.

"Šis ir civilistu rajons. Visas šīs mājas bija pilnas ar sievietēm un bērniem, kas gavēņa laikā gulēja," sacīja notikušā aculiecinieks Abu Omars. "Tikai suņi var izdarīt ko tādu. Izraēla karā neko tādu nedarītu."

Aazāza atrodas Turcijas pierobežā uz ziemeļiem no Alepo, un nemiernieku Brīvās Sīrijas armijas (BSA) karotāji to izmanto kā aizmugures bāzi.

Uzlidojumu veicis iznīcinātājs "Mig", un tā mērķis bijis bijušais valdošās partijas "Baath" birojs, kuru tagad pārņēmuši nemiernieku grupējumi, zināja teikt Abdelrahmans.

"Viss apvidus ir izpostīts. Nogalināto vidū ir kā civilisti, tā karotāji, tomēr ir skaidrs, ka tur vija BSA bāze," sacīja SOHR pārstāvis.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar cilvēktiesību aizstāvju organizāciju datiem upuru skaits jau pārsniedzis 23 000, no kuriem lielākā daļa bijusi neapbruņotas civilpersonas.

Rietumi un arābu valstis ar ANO Drošības padomes starpniecību cenšas panākt prezidenta Bašara al Asada aiziešanu no amata, uzskatot, ka tādējādi tiks apturēta vardarbība, taču viņu centienus bloķē Krievija un Ķīna, kas apgalvo, ka iejaukšanās no ārpuses novedīs pie Sīrijas konflikta eskalācijas.

Sīrijas varas pārstāvji norāda, ka sastop lieliski bruņotu kaujinieku pretestību, kas saņemot palīdzību no ārzemēm.

Savukārt Irāna apsūdz Turciju un Persijas līča valstis, ka tās, slepeni vienojoties ar ASV un Izraēlu, ar ieročiem apgādā Sīrijas nemierniekus, lai panāktu tuva Teherānas sabiedrotā - Sīrijas prezidenta Asada - gāšanu.

Svarīgākais