Aplaupīta Stīva Džobsa māja

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Kalifornijas štatā aplaupīta tehnoloģiju giganta Apple mirušā līdzdibinātāja Stīva Džobsa (Steve Jobs) māja, paziņojušas ASV varas iestādes.Ielaušanās notikusi šī gada 17.jūlijā, kad mājā norisinājušies remontdarbi un tajā nav bijuši cilvēki.

Zināms, ka 35 gadus vecajam zaglim izdevies piesavināties divus iMac datorus un trīs iPad planšetdatorus. Tāpat no mājas pazudis arī Džobsa maks ar viņa automašīnas vadītāja apliecību un kredītkartēm. Nozagtas arī dārglietas, tai skaitā briljanta kaklarota un auskari 60 000 dolāru (34 140 latu) vērtībā.

Pēc amatpersonu sacītā, noziedznieks neesot zinājis, ka aplaupa tieši mirušā Apple vadītāja māju. Pats nu jau notvertais laupītājs apgalvo, ka šo māju izvēlējies, jo tajā norisinājušies remontdarbi. Tas viņam licis domāt, ka ēka, visticamāk, ir nepieskatīta.

«Mums nav nekādu pierādījumu, kas liecinātu, ka zaglis speciāli izvēlējis tieši Stīva Džobsa māju. Viss, ko mēz zinām ir, ka tā bija nejauši izvēlēta ēka. Tas būtu varējis notikt ar jebkuru,» tā varas iestādes.

Uz pēdām laupītājam izdevās uziet, pateicoties Džobsa iPad, kas bijis piesaistīts Apple serveriem. Tā kā nākamajā dienā pēc ielaušanās vīrietis mēģinājis pārinstalēt planšetdatora operētājsistēmu, policijai izdevies izsekot interneta pieslēgumu un atrast noziedznieka māju.

Jāpiebilst, ka tiesas sēde ar laupītāja piedalīšanos notiks šī gada 20.augustā, vēsta Reuters.

Svarīgākais