Afganistānā teroristu pašnāvnieku uzbrukumā un sprādzienā nogalināti vairāk nekā 40 cilvēki

Vairāki teroristi pašnāvnieki Nīmrūzas provinces galvaspilsētā Zarandžā nogalinājuši vismaz 36 cilvēkus, bet bumbas sprādzienā Kondozas provincē dzīvību zaudējuši aptuveni desmit cilvēki, otrdien ziņo afgāņu amatpersonas.

"Mums ir apstiprinājums, ka šajos [pašnāvnieku] uzbrukumos nogalināts 21 civilists un 15 drošības spēku pārstāvji, bet 66 citi ievainoti," aģentūrai AFP pavēstīja provinces gubernators Abduls Karims Brahavi.

Provinces policijas priekšnieka vietnieks atklāja, ka uzbrukumu plānojuši 11 pašnāvnieki, no kuriem trim izdevies uzspridzināties. Viens no teroristiem uzspridzinājies pie slimnīcas.

"Drošības spēki pagājušajā naktī nogalināja divus no pašnāvniekiem uzbrucējiem un trīs citus aizturēja šorīt. Trim izdevās uzspridzināties, bet vēl trīs tika nošauti," informēja provinces policijas priekšnieka vietnieks.

"Mums ir daudz civiliedzīvotāju upuru, jo divi uzbrucēji uzspridzinājās pie tirgus, kur bija sapulcējies daudz cilvēku," viņš piebilda.

Pagaidām atbildību par pašnāvnieku uzbrukumu neviens nav uzņēmies, taču parasti šādu taktiku piekopj talibu nemiernieki.

Pāris stundas pēc traģēdijas Zarandžā, sprāgstot pie motocikla piestiprinātai bumbai, Kondozas provincē dzīvību zaudējuši aptuveni desmit cilvēki un vēl 30 ievainoti.

Vietējā policija ziņoja, ka nogalināti deviņi cilvēki, bet provinces valdības preses pārstāvis informēja, ka bojā gājuši līdz pat desmit cilvēkiem.

Svarīgākais