Nolaidīgu mājdzīvnieku mīļotāju dēļ, Floridā savairojušies tūkstošiem pitonu

ASV Floridas štatā savvaļā dzīvo vairāki tūkstoši vai pat vairāki simti tūkstoši Birmas pitonu, uzskata zinātnieki. To savairošanās tiek saistīta ar situāciju, kad cilvēki, kuri vairs nevēlas paturēt čūskas kā mājdzīvniekus, vienkārši palaiž tās brīvībā.

Zinātnieki veic pētījumus par to, kādu ietekmi šāda dzīvnieka klātbūtne atstāj uz vietējo faunu.

Šogad ASV Floridas štatā notverta milzīga, vairāk nekā piecus metrus gara Birmas pitonu mātīte, kuras vēderā atrastas 87 putnu olas.

74 kilogramus smagā pitonu mātīte ir lielākā šīs sugas čūska, kas jebkad atrasta Floridas štatā, raksta The Daily Mail.

Milzīgo pitonu sākotnēji notvēra jau martā Evergleidas nacionālajā parkā. Tai tika pievienots raidītājs, un čūska tika palaista brīvībā.

Čūska atkal sagūstīta aprīlī un iemidzināta. Pēc tam tās vēderā zinātnieki atklāja 87 putnu olas, ar kuru izpēti pašlaik nodarbojas muzeja ornitologi.

Birmas pitonu dzimtene ir Āzijas dienvidu daļa. ASV tie tika ievesti pirms aptuveni 30 gadiem kā eksotiskie mājdzīvnieki. Lai gan šī suga nav indīga, tās ir pietiekami spēcīgas, lai nogalinātu cilvēku žņaudzot.

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais