Šaubās par Riodežaneiro spēju rīkot Vasaras Olimpiskās spēles

Oficiālais Olimpisko spēļu karogs kopā ar Brazīlijas izlases sportistiem vēlā pirmdienas, 13.augusta, vakarā ieradies Riodežaneiro, kur 2016.gadā norisināsies nākamā vasaras olimpiāde.

Tikmēr izskanējušas bažas, ka pilsēta nemaz nav spējīga rīkot tik plaša mēroga pasākumu.Pirms Londonas stadionā tika izdzēsta Olimpiskā liesma, karogs tika nodots Riodežaneiro mēram Eduardo Paešam (Eduardo Paes), tādējādi dodot startu gatavoties uzņemt visas pasaules sportistus.

Jāatzīmē, ka Riodežaneiro būs pirmā Dienvidamerikas pilsēta, kas uzņēmusies rīkot Olimpiskās spēles. Taču otrajai lielākajai Brazīlijas pilsētai vēl jāuzbūvē Olimpiskais stadions, ciemats un citas nepieciešamās vietas. Tas raisījis bažas, vai pilsēta paspēs olimpiādei pienācīgi sagatavoties.

«Termiņi tuvojas ļoti strauji, bet darba apjoms, kas jāpaveic, ir ievērojams,» apmeklējuma laikā Riodežaneiro šī gada jūnijā paziņoja Starptautiskā Olimpiskā komiteja.

Jāpiebilst, ka arī iepriekš izskanējušas bažas par vienas vai otras pilsētas gatavību rīkot Olimpiskās spēles. Taču kopš olimpiādes Atēnās 2004.gadā vēl nekad nav bijis tik daudz šaubu par kādas pilsētas gatavību uzņemt tūkstošiem sportistu un nodrošināt viņiem pienācīgus apstākļus.

Tiek atzīmēts, ka Riodežaneiro transporta sistēmai jau tā ir grūtības apkalpot valsts sešus miljonus iedzīvotāju.

Tikmēr Riodežaneiro mērs solījis pārveidot pilsētas infrastruktūru, lai tā bez problēmām spētu apkalpot milzīgo skaitu cilvēku, kas ierastos spēles vērot vai tajās piedalīties. Turklāt valdība apgalvo, ka visas Olimpiskajām spēlēm nepieciešamās vietas tiks pabeigtas gadu pirms iespaidīgā pasākuma.

Tiek lēsts, ka Brazīlijai būs laba iespēja pierādīt savu spēju organizēt Olimpiskās spēles, 2014.gadā rīkojot Pasaules kausu futbolā, vēsta BBC.

Svarīgākais