Olimpiskais čempions boksā Džošua iepriekš nodarbojies ar narkotiku tirgošanu

Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua, kurš triumfēja Londonas olimpisko spēļu boksa turnīrā svara kategorijā virs 91 kilograma, pirms gada tiesāts par narkotiku tirgošanu, vēsta britu laikraksts "The Independent".

Kā ziņots, par olimpisko čempionu Džošua kļuva Olimpiādes pēdējā dienā, finālcīņā pārspējot Pekinas olimpisko spēļu uzvarētāju Roberto Kamarellu no Itālijas. Pie bronzas godalgām tikmēr tika pusfinālos zaudējušie Magomedrasuls Medžidovs no Azerbaidžānas un Ivans Dičko no Kazahstānas.

Pagājušā gada martā Džošua ticis arestēts par nelikumīgu narkotiku glabāšanu un izplatīšanu. 22 gadus vecajam sportistam par šādu pārkāpumu draudēja cietumsods, tomēr tiesa bokserim uz gadu piesprieda pārbaudes laiku, kā arī 100 stundas sabiedrisko darbu.

"Es biju tāds pats, kā citi jauni puiši - pats svarīgākais manā dzīvē bija labs apģērbs un kautiņi par meitenēm," stāsta Džošua. "Neatrados starp tiem labākajiem cilvēkiem, tomēr arests daudz ko mainīja. Tas lika man pieaugt un kļūt uzmanīgākam pret saviem pienākumiem."

Četrgades prestižākajā sporta pasākumā laikā no 27.jūlija līdz 12.augustam aptuveni 10 500 sportistu sadalīja 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Svarīgākais