Afganistānā nošauti trīs ASV karavīri

Kāds Afganistānas armijas uniformā tērpies vīrietis ceturtdienas, 9.augusta, vakarā Helmandas provincē nošāvis trīs Amerikas Savienoto Valstu karavīrus.

Visi nogalinātie karavīri dienējuši ASV Īpašajā armijas brigādē, kas ir atbildīga par Afganistānas policistu apmācīšanu. Neoficiāla informācija liecina, ka šāvējs bijis viens no policijas darbiniekiem, raksta CBS News.

Ja šī informācija apstiprināsies, tas kļūs jau par otro šādu gadījumu pēdējās nedēļas laikā. Otrdien, 7.augustā, divi Afganistānas armijas karavīri, paceļot ieročus pret NATO spēkiem, nogalināja vienu ASV karavīru un ievainoja vēl divus.

Vēl nav zināms, vai šāvējs aizbēdzis, sagūstīts vai ticis nogalināts.

BNN jau ziņoja, ka trešdien, 8.augustā, Afganistānas austrumos teroristu pašnāvnieku uzbrukumā tika nogalināti trīs NATO karavīri. Par notikušo atbildību uzņēmušies talibu kaujinieki. Tajā pašā dienā divi teroristi pašnāvnieki iedarbinājuši savus spridzekļus pie Kunaras provinces pašvaldības ēkas. Sprādzienā gājis bojā viens civiliedzīvotājs un vēl trīs tikuši ievainoti.

Savukārt otrdienas, 7.augusta, rītā, sprāgstot zem tilta novietotai bumbai, netālu no Afganistānas galvaspilsētas Kabulas gājuši bojā vismaz deviņi cilvēki. Policija pieļauj iespēju, ka spridzinātāja mērķis bijis autobuss ar valdības ierēdņiem, taču viņš kļūdījies un uzspridzinājis parastu autobusu ar civiliedzīvotājiem. Atbildību par uzbrukumu vēl neviens nav uzņēmies, taču policija uzskata, ka to paveikuši talibu kaujinieki.

Jāatzīmē, ka talibu kaujinieku uzbrukumi tradicionāli kļūst biežāki tieši augustā.

Lai gan talibi bieži uzsver, ka ir iefiltrējušies Afganistānas drošības spēkos un ka tieši viņi veic visus šos uzbrukumus, ASV Drošības departaments publicējis ziņojumu, kurā apgalvo, ka lielākajai daļai uzbrukumu nav nekāda sakara ar talibu kaujiniekiem.

Pasaulē

Atklājumā, kas apšauba mūsu izpratni par Zemes seno vēsturi, pētnieki ir atraduši jaunus pierādījumus, kas liecina, ka Zemei varētu būt bijusi gredzenu sistēma, kas veidojusies pirms aptuveni 466 miljoniem gadu, neparasti intensīvas meteorītu bombardēšanas periodā, vēsta portāls phys.org.

Svarīgākais