Advokāts: Kolorādo šāvējs ir garīgi slims

© Scanpix

Džeimss Holmss (James Holmes), kurš 20.jūlijā Auroras pilsētā, Kolorādo štatā, kinoteātrī nošāva 12 un ievainoja vēl 58 skatītājus, ir garīgi slims, paziņojis viņa advokāts Daniels Kings (Daniel King).

Tāpat norādīts, ka advokātiem ir nepieciešams vairāk laika, lai saprastu, kas tieši aizdomās turētajam kaiš. Iepriekš neatkarīgi eksperti vērsuši uzmanību uz faktu, ka Holmsam ir paranoīdās sižofrēnijas simptomi.

Ar šādu paziņojumu aizstāvāmā advokāti nākuši klajā tiesas sēdes laikā, kurā tika uzklausīts preses lūgums atslepenot Kolorādo šāvēja lietas dokumentus.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Holmss pirms pastrādā nozieguma vērsies pie psihiatra pēc palīdzības, raksta The Huffington Post.

Jāatzīmē, ka tiesas sēdes dalībnieki, kam paveicās no slaktiņa izsprukt sveikiem un veseliem, uzskata, ka nepieskaitāmība neattaisno briesmīgo noziegumu.

Sagaidāms, ka aizdomās turētā advokāti centīsies pārliecināt tiesu, ka Holmsa garīgās veselības stāvoklis neļauj viņu notiesāt. Tāpat tas viņam varētu palīdzēt izbēgt no iespējamā nāves soda.

Svarīgākais