Olimpiādes sprinta sacensību finālu gandrīz izjaucis kāds no skatītājiem

Policija pirmdien aizturējusi vīrieti, kurš pirms svētdien notikušā Londonas Olimpiādes 100 metru finālskrējiena vīriešiem uz skrejceļa uzmetis plastmasas pudeli.

Pāris sekundes pirms pasaules ātrākie sprinteri uzsāka savu olimpisko skrējienu, uz skrejceļa tika izmesta pudele, kas piezemējās netālu no Jamaikas sportista Johana Bleika, kurš vēlāk izcīnīja sudraba medaļu.

"Es biju tik ļoti koncentrējies skrējienam, ka neko nepamanīju," norādīja Bleiks.

Policija vīrieti arestēja turpat olimpiskajā stadionā uz aizdomu pamata par sabiedriskās kārtības pārkāpumu.

"Viņš skaļi izkliedza aizvainojošus saukļus un, pēc tam kad sprinteri jau gatavojās uzsākt sacensības, uz skrejceļa uzmeta plastmasas pudeli," ziņo Londonas policija. "Vīrietis joprojām atrodas policijas uzraudzībā."

Skrējiena uzvarētājs un pasaules rekordists 100 metru un 200 metru distancēs Useins Bolts no Jamaikas pēc finiša norādīja, ka par šo incidentu nav informēts.

"Man par to tiek stāstīts, bet man nav ne jausmas, kurš kaut ko tādu varēja izdarīt," žurnālistiem atklāja Bolts.

Savukārt bronzas medaļas ieguvējs amerikānis Džastins Getlins atzina, ka starpgadījums radīja nelielu samulsumu, bet tāpat norādīja, ka brīdi pirms starta stadionā valda tāds klusums, ka var dzirdēt pat adatu nokrītam.

Kā ziņots, finālskrējienā pasaules rekordists šajā distancē Bolts uzrādīja rezultātu 9,63 sekundes, sasniedzot jaunu olimpisko rekordu.

Otrajā vietā ar rezultātu 9,75 sekundes ierindojās pagājušā gada pasaules čempions 100 metru sprintā Bleiks, kurš iepriekš Boltu divas reizes pārspēja Jamaikas olimpiskās atlases sacensībās.

Savukārt bronzas medaļu izcīnīja savulaik dopinga lietošanā pieķertais un četru gadu diskvalifikāciju izcietušais Getlins, kurš finišēja pēc 9,79 sekundēm, sasniedzot jaunu personisko rekordu.