Asads: Sīrijas armija iesaistījusies "izšķirošajā kaujā"

Sīrijas armija ir iesaistījusies "izšķirošā un varonīgā kaujā" par valsts likteni, trešdien runā, kas veltīta armijas 67.gadadienai, paziņojis prezidents Bašars al Asads.

"Armija ir iesaistījusies izšķirošā un varonīgā kaujā (..), no kā atkarīgs valsts un tautas liktenis. Šodien ienaidnieks ir starp mums, [tas] izmanto aģentus, lai destabilizētu valsti, tās pilsoņu drošību (..) un turpinātu izsūkt mūsu ekonomiskos un zinātniskos resursus," savā runā norādīja prezidents.

Asada runas teksts izplatīts rakstiskā veidā, bet kopš 18.jūlija sprādziena, kurā tika nogalinātas četras augstākā ranga amatpersonas no prezidenta tuvāko loka, viņa atrašanās vieta joprojām nav zināma.

Tikmēr daudzviet turpinās kaujas starp nemiernieku izveidoto Brīvās Sīrijas armiju (BSA) un Asada režīmam lojālajiem spēkiem, tostarp valsts komerciālajā galvaspilsētā Halebā, kur, kā apgalvo BSA, nemiernieki otrdien sagrābuši trīs policijas iecirkņus.

Kāds avots Sīrijas drošības spēkos izteicies, ka operācija, kuru sestdien sākusi armija, lai atgūtu nemiernieku kontrolētās teritorijas, visticamāk, ilgs "vairākas nedēļas".

Tajā pašā laikā televīzijas kanāls "NBC News" ziņo, ka nemiernieki no Turcijas esot saņēmuši gandrīz divus desmitus zenītraķešu. Rietumi šīs ziņas pagaidām nav nolieguši.