Francijas fermeri nežēlo labu vīnu savām govīm – ik dienas dzīvnieki izdzer divas vīna pudeles. Vīns uzlabo ne tikai govju garastāvokli, bet arī viņu gaļas īpašības, norāda lopkopji.
Šādu eksperimentu bija uzsācis lopkopis Žans Šarls Tastavī (Jean-Charles Tastavy) no Francijas dienvidiem. Viņš četrus mēnešus pēc kārtas deva vīnu trim govīm, pievienojot šo alkoholisko dzērienu miežiem, sienam un vīnogām. Eksperiments izrādījies veiksmīgs: visiem dzīvniekiem bijis labs garastāvoklis, bet viņu gaļa vēlāk izrādījusies ārkārtīgi garšīga.
Uz šādu eksperimentu Tastavī pamudinājusi japāņu Kobe liellopu gaļa, kura tiek uzskatīta par labāko pasaulē pateicoties tam, ka govis dzirdina ar alu.
Pašlaik vīnu dzērušo govju gaļa ir ļoti pieprasīta labākajos Francijas restorānos, neraugoties uz to, ka tās cena ir pietiekami augsta. Ēdienkartē šī gaļa tiek saukta par «vīna» liellopu gaļu.
Šobrīd Žans Šarls Tastavī un viņa «vīna diētas» piekritēji eksperimentē ar vīniem, lai piemeklētu to šķirni, kas piešķirs gaļai īpaši patīkamu garšu, vēsta Komsomoļskaja Pravda.