"Maclaren" atsaukusi miljonu bērnu ratiņu lietošanu; jau reģistrēti pirkstu amputācijas gadījumi

"Maclaren" / Volo © Publicitātes foto

Viens no lielākajiem bērnu ratiņu ražotājiem britu kompānija "Maclaren", satraucoties par lietošanas drošību, ASV atsaukusi miljonu savas produkcijas vienību. Lēmums tiek pamatots ar traumām, kuras gūst bērni.

Atsevišķos gadījumos šo ratiņu lietošana novedusi pat pie amputācijām, raksta "The Financial Times".

Vieglie "Maclaren" alumīnija ratiņiem ir patentēts to "lietusarga" atvēršanas veids un 15 gadījumos bērnu pirksti nokļuvuši mehānismā tā atvēršanas brīdī, paziņojusi ASV patērētājtiesību aizsardzības komisija.

Iegūtās traumas 12 bērniem kļuva par iemeslu ķirurģiskas palīdzības meklēšanai vai pat beidzās ar pirksta vai kādas tā daļas apmutēšanu.

"Līdz citu norādījumu saņemšanai nekavējoties jāpārtrauc šo produktu lietošana," teikts "Maclaren" paziņojumā.

Atsaukums attiecas uz visiem ratiņiem, kas ražoti laika posmā no 1999. līdz 2009.gadam. Šo ratiņu modeļi ir Volo, Triumph, Quest Sport, Quest Mod, Techno XT, TechnoXLR, Twin Triumph, Twin Techno un Easy Traveller.

Kompānija piedāvā bez maksas izsutīt drošus ratu aizsargstiprinājumus visiem, kas iegādājušies ratiņus. Tomēr, notikušais var būtiski iedragāt kompānijas "Maclaren" tēlu, kas līdz šim sevi reklamējusi kā "visdrošāko, ilgāk lietojamo un mūsdienīgāko" ratiņu ražotāju.

Kompānija "Maclaren" dibināta 1965.gadā Lielbritānijā.

Svarīgākais