Kolorado kinoteātra šāvējs stājas tiesas priekšā

© Scanpix

Slaktiņu jaunās Betmena filmas pirmizrādē Kolorado štatā sarīkojušais 24 gadus vecais Džeimss Holmss saistībā ar šo noziegumu pirmdien pirmo reizi stājās tiesas priekšā.

Sentenialas pilsētā Arapaho apgabala tiesas zālē rudmatainais Holmss izskatījās saīdzis, viņš vairākas reizes visai dīvainā manierē acis vēra ciet un tad atkal vaļā. Sarkanbrūnā cietumnieka kombinezonā ģērbtā Holmsa skatiens, juristiem ar tiesnesi apspriežot procedūras jautājumus, likās neizteiksmīgs.

Pēc sēdes, kas ilga mazāk nekā desmit minūtes, Holmsu pavadīja laukā no tiesas zāles.

Holmss tiek apsūdzēts par 12 cilvēku nogalināšanu un 58 ievainošanu piektdien Denveras priekšpilsētas Auroras kinoteātrī jaunākās Betmena cikla filmas pusnakts pirmizrādes seansā.

Sagaidāms, ka prokurori vēl šonedēļ pieprasīs Holmsam piespriest nāvessodu. Tostarp eksperti atgādina, ka Kolorado štatā kopš 1976.gada nāvessods izpildīts tikai vienu reizi.

Nav nekādu šaubu, ka slaktiņu sarīkojis Holmss, apliecināja policija.

Paredzēts, ka Holmss no jauna stāsies tiesas priekšā nākamo pirmdien, kad viņam oficiāli tiks izvirzītas apsūdzības par slaktiņa sarīkošanu. Viņam noteikts apcietinājums bez tiesībām uz atbrīvošanu pret galvojumu.

Pirmdienas sēdē tiesas zālē Sentenialā bija vairāku slaktiņa upuru tuvinieki, kas visu īsās sēdes laiku vērās slepkavā, kurš uz viņiem nepaskatījās.

Kā ziņots, 24 gadus vecais neiroloģijas doktorants Džeimss Holmss Auroras kinoteātru kompleksā piektdien pusnakts pirmizrādes seansa laikā atklāja uguni uz skatītajiem vienā no pārpildītajām zālēm, kurā notika Betmena cikla jaunākās filmas "The Dark Knight Rises" ("Tumšais bruņinieks atgriežas") pirmizrāde.

Holmss neilgi pēc uzbrukuma tika aizturēts. Aizdomās turamais ar policiju nesadarbojas.

Policijai izdevies neitralizēt spridzekļus, kas bija uzstādīti Holmsa dzīvoklī. Uzbrucēja dzīvesvietā atrasts arī dators, kas, kā cer izmeklētāji, varētu palīdzēt izprast uzbrucēja rīcības motīvus.

Kopš aresta brīža Holmss tiek turēts vieninieka kamerā.

Holmss matus nokrāsojis sarkanīgi oranžā krāsā un apgalvojis, ka viņš esot Džokers - Betmena zvērinātais ienaidnieks, zināja teikt Ņujorkas Pilsētas policijas komisārs Rejs Kelijs.