Burgasas terorists - spridzinātājs runājis krieviski

Burgasas spridzinātājs, kurš Bulgārijā uzspridzināja autobusu ar Izraēlas tūristiem , esot atbraucis no Rumānijas, ceļojis kopā ar kādu sievieti un runājis krievu valodā, ziņo aģentūra France-Presse.

 Līdz teroraktam Burgasā spridzinātājs esot, uzturējies Bulgārijas pilsētā Varnā, kurā ieradies no Rumānijas. Varnas viesnīcā Hotel Perfekt viņš apmeties kopā ar kādu sievieti, kura kā norāda policijas izmeklētāji, varētu pazīt arī iespējamo spridzinātāja līdzzinātāju. Policijai izdevies atrast taksometra vadītāju, kurš vedis teroristu spridzinātāju dienu pirms notikušā terora akta.

 Starptautiskajā meklēšanā patlaban izsludināts kāds vīrietis, kurš, iespējams, bijis līdzinātājs cilvēkam, kurš pagājušajā nedēļā uzspridzināja tūristu autobusu Bulgārijā. Varas iestādes norāda, ka viņš pēc sprādziena, domājams, aizbēdzis no notikuma vietas. Vīrietim esot ASV pilsoņa pase, kurā viņš minēts kā Deivids Džefersons.

Ņemot vērā, ka uzbrukums bija vērsts pret Izraēlas tūristiem, Izraēlas slepenie dienesti izplatījuši brīdinājumu, ka aizbēgušā līdzzinātāja nākamais mērķis varētu būt Izraēlas sportisti Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, pagājušonedēļ kāds vīrietis, liekot somu tūristu autobusa bagāžas nodalījumā Bulgārijas pilsētā Burgasā, detonēja bumbu. Sprādzienā gāja bojā seši cilvēki, arī pats spridzinātājs.

Varas iestādēm ir aizdomas, ka spridzinātājam bija līdzdalībnieks un ka šā līdzdalībnieka rīcībā ir vēl viena jaudīga bumba, līdzīgai tai, kādu detonēja autobusa spridzinātājs.

 

Svarīgākais