Lielbritānijas iedzīvotāji uztraucas par drošību Olimpiādes laikā

Gandrīz puse Lielbritānijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts nav pilnībā sagatavojusies Londonas olimpiskajām spēlēm, tāpat liela daļa pilsoņu satraucas par drošību Olimpiādes laikā, liecina aptaujas dati.

Pēdējā brīža lēmums olimpiskajām spēlēm piesaistīt bruņotos spēkus pēc tam, kad par drošību Olimpiādes laikā atbildīgā apsardzes firma G4S paziņoja, ka tomēr nespēs nodrošināt nepieciešamo apsargu skaitu šāda mēroga sporta pasākumam, sabiedrībā izraisījusi bailes.

Aptaujā, kurā tika noskaidrots 2000 Lielbritānijas iedzīvotāju viedoklis par olimpisko spēļu organizēšanu Londonā, 45% respondentu atzina, ka Anglija nav pilnībā gatava šim notikumam.

40% respondentu norādīja - fakts, ka valdībai jāaizstāj iztrūkstošie 3500 apsargi ar militārajiem spēkiem, radījis viņos bailes par skatītāju un dalībnieku drošību.

Jau ziņots, ka kompānijai G4S kopā Olimpiādei būtu jānodrošina 10 000 apsargu, tomēr aptuveni 3500 cilvēkus tā nepaspēs sagatavot. Trūkstošie apsargi tiks aizstāti ar karavīriem.

Londonas mērs Boriss Džonsons atzinis, ka tuvākajās nedēļās sagaidāmas nepilnības, piebilstot, ka sarīkot olimpiskās spēles ir smags uzdevums.

Komentējot ziņas, ka sportistu nogādāšana no Hītrovas lidostas līdz olimpiskajam ciematam Londonas austrumos aizņēmusi četras stundas, Džonsons precizēja, ka tas aizņēmis vien divarpus stundas, turklāt pēc ierašanās ciematā sportisti nodrošināti ar visiem nepieciešamajiem labumiem.