Apšaudē ASV kinoteātrī nogalināti vismaz 14 cilvēki

© Scanpix

Divi bruņoti cilvēki gāzmaskās un bruņuvestēs Auroras pilsētā ASV Klorādo pavalstī piektdien atklājuši uguni uz skatītājiem pārpildītā kinoteātrī, nogalinot vismaz 14 cilvēkus, tostarp bērnus, ziņo vietējie mediji.

Apšaudē vēl 50 cilvēki guvuši dažādas pakāpes ievainojumus.

Vienu no iespējamajiem šāvējiem policija esot aizturējusi, bet otrs tiekot meklēts.

Uzbrukums noticis pusnakts seansa laikā, kas bija atvēlēts Betmena cikla jaunākās filma "The Dark Knight Rises" ("Tumšais bruņinieks atgriežas") pirmizrādei, uz kuru visas biļetes esot bijušas izpārdotas.

Filmas demonstrēšana notika trijās no Denveras priekšpilsētā esošā kinoteātru kompleksa "Centruy" 16 zālēm, un vismaz divās no tām notikusi šaušana.

Sākotnēji daudzi skatītāji domājuši, ka šāvieni ir filmas pirmizrādes sastāvdaļa.

Kolorādo štata radiostacija "850 KOA Radio" vēsta, ka vienā no kinozālēm, iespējams, noticis arī sprādziens. Policija šobrīd meklējot vēl vienu spridzekli.

Savukārt televīzijas kanāls "Fox News" ziņo, ka uzbrucēji esot zālē palaiduši asaru gāzi, kā arī norāda, ka tas varētu būt noticis arī otrajā no trim zālēm.

Tikmēr aculiecinieki stāsta, ka īsi pēc reklāmas rullīšu demonstrēšanas beigām zālē eksplodējusi asaru gāzes granāta. Šāvieni atskanējuši, kad cilvēki sākuši panikā pamest zāli.

Notikuma vietā ieradušies vairāki desmiti policistu, un varasiestādes sākušas apkārtnes evakuāciju.