Londonas olimpiskajās spēlēs sportistus apsargās policija

Londonas olimpisko spēļu organizatori sportistu drošības nodrošināšanai spēļu laikā papildus iesaistījuši britu policistus, vēsta The Daily Telegraph.

Jau ziņots, ka spēļu organizatoru iepriekš nolīgtā apsardzes firma G4S nespēja nodrošināt nepieciešamo apsargu skaitu. Kompānijai G4S kopā  būtu jānodrošina 10 000 apsargu, tomēr aptuveni 3500 cilvēkus tā nepaspēs sagatavot.

Pagājušajās brīvdienās Mančesteras viesnīcā Marriot Worsley Park līgumā paredzēto 56 apsargu vietā ieradušies tikai 17. Līdz ar to Mančesteras policijas darbiniekiem nācies steidzīgi nodrošināt  trūkstošo viesnīcas apsardzi. Tāpat noticis arī Dorsetā, Dienvidvelsā, Hertfortšīrā un citur.

Olimpisko spēļu rīkotāji gan izsaka šaubas vai visos objektos, kuros būs nepieciešams pietiks policistu.

Kompānija G4S  tagad paziņojusi, ka tuvākajās dienās nosūtīšot uz visiem objektiem vajadzīgo apsargu skaitu. Taču spēļu organizatori joprojām šaubās vai G4S tiks galā ar saviem pienākumiem.

Jau ziņots, ka Londonas Olimpiādes valsts sekretārs Džeremijs Hants atklāja, ka apsardzes nodrošināšanai tiks piesaistīti 3500 bruņoto spēku kareivju.

Kopā olimpiskajās spēlēs būs iesaistīti 40 000 policistu, apsargu un brīvprātīgo, izveidojot lielāko miera laiku drošības operāciju.

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija notiks jau 27.jūlijā.

 

Svarīgākais