Libāna pastiprina militāros spēkus pie Sīrijas robežas

Libāna otrdien sākusi nosūtīt papildus karavīrus uz Sīrijas pierobežu, kur pēdējā laikā notikuši vairāki uzbrukumi un apšaudes, aģentūrai AFP atklāja armijas preses pārstāvis. Spēku pastiprināšana pierobežā ilgs nedēļu līdz desmit dienas, norādīja armijas pārstāvis.

Valdība šādu lēmumu pieņēma pirmdienas vakarā.

Iepriekš armija ziņoja, ka naktī uz otrdienu Sīrijas karavīri un bruņoti vīri atklājuši uguni robežas reģionā un šāviņi piezemējušies Libānas teritorijā, ievainojot civiliedzīvotājus.

Sīrijas ziņu aģentūra SANA notikušo apstiprināja un ziņoja, ka karavīriem esot izdevies izjaukt "bruņotu teroristu grupu" mēģinājumu naktī šķērsot robežu no Libānas puses.

Francija otrdien asi nosodīja Sīrijas spēku veikto Libānas ziemeļu apgabalu apšaudīšanu un paziņoja, ka atbalsta Libānas plānus pastiprināt militāro klātbūtni pie robežas ar Sīriju, lai grantētu Libānas teritorijas un tautas drošību.

"Francija aicina Sīriju strikti respektēt Libānas suverenitāti un teritoriālo integritāti," paziņoja Francijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis.