Atklāti "Air France" lidmašīnas avārijas iemesli

Air France lidmašīnas avāriju 2009.gada jūnijā izraisīja tehnisku problēmu un cilvēku kļūdu apvienojums, teikts ziņojumā par aviokatastrofas iemesliem.

Problēmas ar lidmašīnas Airbus 330 ātruma sensoriem esot apmulsinājušas pilotus, kuri savukārt pilnībā zaudējuši kontroli pār situāciju.

Viena no lielākajām pilotu kļūdām, konstatējot tehniskās problēmas, bija lēmums pavērst gaisa kuģa priekšpusi uz augšu, nevis leju.

Tāpat ziņojumā sniegti ieteikumi, kā nākotnē izvairīties no līdzīgām nelaimēm.

«Ja mēs uzskatītu, ka pie negadījuma vainīga tikai apkalpe, mēs nebūtu snieguši ieteikumus par apmācībām un sistēmu uzlabošanu. Bez šaubām, nelaime varēja notikt arī ar jebkuru citu ekipāžu,» norāda Francijas aviācijas iestāžu pārstāvji.

Tikmēr lidsabiedrība Air France paziņojusi, ka tās piloti rīkojušies pareizi, taču ātruma sensori uzrādījuši neskaidru un pretrunīgu informāciju. Savukārt Airbus piekrīt darīt visu iespējamo, lai optimizētu gaisa satiksmes drošību.

Jāatzīmē, ka pašlaik Francijas tiesa izmeklē Air France un Airbus lomu pasažieru nāvē, raksta BBC.

Kā zināms, lidmašīna bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi, bet iegāzās Atlantijas okeānā, prasot visu 216 pasažieru un 12 apkalpes locekļu dzīvības.