Pakistānā pūlis nogalinājis vīrieti par Korāna dedzināšanu

Ap 2000 cilvēku liels pūlis Pakistānā nogalinājis kādu garīgi nestabilu vīrieti, kurš bija pieķerts Korāna dedzināšanā, ceturtdien pavēstīja policija.

Aptuveni 40 gadus vecais aizdomās turamais Ghulams Abass otrdien bija nogādāts policijas iecirknī Bahāvalpuras pilsētā Pakistānas vidienē saistībā ar aculiecinieku ziņojumiem, ka viņš pieķerts dedzinām musulmaņu svēto rakstu lapaspuses.

"Pēc kāda laikā policijas iecirkni ielenca vairāk nekā 2000 cilvēku un lūdza policiju vīrieti viņiem izdot; kad tas tika atteikts, viņi iebruka policijas iecirknī un aizveda apsūdzēto sev līdzi," skaidroja policijas pārstāvis. "Protestētāji arī aizdedzināja pie policijas iecirkņa novietotos vairākus motociklus un citus transportlīdzekļus un nodarīja postījumus policistu kazarmām."

"Pēcāk viņi aizveda Ghulamu Abasu uz galveno krustojumu, piekāva viņu līdz nāvei un aizdedzināja viņa mirstīgās atliekas," piebilda likumsargu pārstāvis.

Nogalinātais vīrietis bija garīgi nestabils un nav varējis pateikt pat savu dzīvesvietas adresi.

Tikmēr policija skaidro, ka pūlis bija pārāk liels, lai policija varētu pret to vērsties.

"Policijas kontingents nebija pietiekams, lai spētu kontrolēt situāciju un izglābt apsūdzētā dzīvību," atzīst likumsargi.

Pakistāna ir islāmticīga valsts. Islāma vai pravieša Muhameda zaimošana vai Korāna apgānīšana ir sodāma ar nāvi.

Šā gada jūnijā Kvetā cilvēku pūlis iebruka policijas iecirknī, pieprasot izdot vīrieti, kurš bija aizturēts par Korāna dedzināšanu. Šajā incidentā tika nogalināts viens protestētājs, bet vēl 19 ievainoti.

Savukārt februārī ziņas par Korānu dedzināšanu ASV spēku bāzē Afganistānā izraisīja nemierus, kuros dzīvību zaudēja vismaz 40 cilvēki.

Svarīgākais