Ziemeļkorejas līderim Kimam Čeniram ir seši privāti bruņuvilcieni

Ziemeļkorejas vadītāja Kima Čenira rīcībā ir seši grezni personiskie vilcieni braucieniem pa valsti un šo braucienu laikā sastāvs apstājas īpaši šim mērķim būvētās stacijās, kādu valstī ir 19, vēsta Dienvidkorejas avīze „Čoson Ilbo”, atsaucoties uz ASV un Dienvidkorejas izlūkdienestu datiem.

Ziemeļkorejas līderim paredzētajos 90 bruņuvagonos ierīkotas konferenču zāles, audienču istabas un guļamistabas. Bez tam vagonos ir uzstādīti satelītelefona sakari un šķidro kristālu monitori attālinātu apspriežu vadīšanai.

Īpašās stacijas, kurās apstājas Kima Čenira vilciens, atrodas ne vairāk kā 30 kilometru attālumā no viņa rezidencēm. Pirms viņa ierašanās stacijas un apkārtējo teritoriju rūpīgi pārmeklē. Tāpat „pirmā vilciena” kustības laikā tiek pārtraukta vilcienu satiksme pa visiem pārējiem sliežu ceļiem.

Pa priekšu Ziemeļkorejas līdera vilcienam vienmēr brauc speciālvilciens ar ceļu inspekciju, bet aiz Kima Čenira – ar apsardzi un apkalpojoša personālu. Apsardzi no gaisa nodrošina militārās lidmašīnas un helikopteri.

Amerikāņu un dienvidkorejiešu izlūkdienestiem izdevies iegūt šo informāciju, pateicoties Kima Čenira vilciena izsekošanai no pavadoņiem un bezpilota lidaparātiem. Bez tam par slēgtajā valstī notiekošo stāsta dezertieri un pārbēdzēji.

Ziemeļkorejas līderis ceļo tikai pa dzelzceļu, jo, pēc dažām ziņām, paniski baidās no lidošanas. Viņa pēdējā ārvalstu vizīte notika 2006. gadā, kad Kims Čenirs apmeklēja Ķīnu.