Britu dizaineri radījuši sakarstošu sviesta nazi, novēršot mokošās grūtības, kā uzziest auksto sviestu uz maizes, vēsta laikraksts "The Express".
Maizes ražotāja "Warburtons" izstrādātā naža asmens sakarst līdz 41,8 grādiem pēc Celsija skalas, kas, pēc zinātnieku aprēķiniem, ir ideālā temperatūra vienmērīgai sviesta uzziešanai.
Naža sakaršanu nodrošina spalā iemontēta baterija, bet par sakaršanas pakāpi liecina mirgojoša diožu lampiņa.
Dizaineri pagaidām ir izstrādājuši naža prototipu, cerot to laist masveida ražošanā.
"Warburtons" veiktā aptaujā atklājies, ka auksta sviesta uzziešana uz maizes ir viena no lielākajām grūtībām, ar kurām saskaras briti brokastu laikā.
Aptaujā arī atklāti dažādi paņēmieni, kādus cilvēki pielieto, lai atvieglotu šo procedūru, tostarp sviesta karsēšana ar matu fēnu un naža sildīšanu tējas tasē.