Ekstrēmistu uzbrukumā smagi cietis "Microsoft" galvenais birojs Atēnās

Nezināmi ļaundari trešdienas rītā pirms saullēkta uzbrukuši ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas "Microsoft" galvenajam birojam Atēnās, ietriecoties tā ieejā ar mikroautobusu un aizdedzinot gāzes balonus, ziņo policija.

Izmeklēšanu veic pretterorisma policija, un varasiestādes neizslēdz iespēju, ka par uzbrukumu atbildīgs ekstrēmistu grupējums.

Divi vai trīs maskās tērpti vīrieši ap plkst.3.35 neitralizējuši divus apsargus, tad cauri ieejai iztriekuši nozagtu ar gāzes baloniem piekrautu mikroautobusu un to aizdedzinājuši.

Ugunsgrēks un eksplozija nodarīja postījumus ieejai un ēkas pirmajam stāvam. Birojs ir ASV IT giganta Grieķijas galvenā mītne.

Policija par uzbrukumiem tādiem mērķiem kā diplomātiskās pārstāvniecības, valsts iestādes, kompānijas un bankas vaino ekstrēmistu un anarhistu grupējumus. Parasti šādi uzbrukumi beidzas bez upuriem.

Pasaulē

Pasaulē populārās spēles "Fortnite" izstrādātājs "Epic Games" sūdz tiesā tehnoloģiju kompānijas "Google" un "Samsung", apsūdzot tās par nelikumīgu sadarbošanos, lai bloķētu konkurentus lietotņu veikalam "Samsung" ierīcēs.