Jāņus svinēs arī Budapeštā un Varšavā

Šodien Jāņi tiks svinēti arī Ungārijā un Polijā, informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļā.

Budapeštā Latvijas diplomāti un Ungārijā dzīvojošie tautieši ielīgos Jāņus, pulcējoties Tūkstošgades parkā. Pirmo reizi vasaras saulgriežus Budapeštā kopā svinēs Baltijas valstu, kā arī Skandināvijas valstu vēstniecības. Latvijas vēstniecība Ungārijā ir iesaistījusies arī "Radio SWH" Līgo svētku programmā un 23.jūnija pievakarē radio klausītājiem būs iespēja sadzirdēt Līgo svētku noskaņu Budapeštā.

Tāpat šodien pievakarē Latvijas vēstniecībā Varšavā pulcēsies Polijā dzīvojošās latviešu diasporas pārstāvji, lai kopīgi svinētu vasaras saulgriežus. Jāņu ielīgošanas pasākumā vēstniecībā kopumā piedalīsies vismaz 40 Polijā dzīvojošie latvieši ar saviem ģimenes locekļiem, kā arī vēstniecības darbinieki. Uz Līgo svētku svinēšanu aicināti arī Latvijas draugi Polijā, lai iepazīstinātu ar gada īsākās nakts svinēšanas tradīcijām Latvijā.

Pasaulē

Klimata pētnieki ceļ trauksmi par pieaugošo mega cunami risku, kuru viļņi pārsniegtu 100 metru augstumu. Tos var izraisīt Grenlandes ledāju kušana, kas izraisa milzīgus zemes nogruvumus.

Svarīgākais