Talibu uzbrukumā viesnīcai Kabulas apkaimē nogalināti četri cilvēki, sagrābti ķīlnieki

Talibu kaujinieki naktī uz piektdienu uzbrukuši viesnīcai Kabulas pievārtē, sagrābjot ķīlniekus un nogalinot vismaz četrus cilvēkus.

Ar granātām un smagajiem ieročiem bruņojušies talibi uzbruka atpūtnieku iecienītai viesnīcai Gargas ezera krastā.

Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Sidiks Sidiki informēja, ka nogalināti trīs viesnīcas apsargi un vismaz viens policists.

Līdz šim Afganistānas drošības spēkiem izdevies atbrīvot 35 līdz 40 ķīlniekus, tostarp sievietes un bērnus, informēja Iekšlietu ministrija.

"Mums nav nekādu precīzu datu par civilajiem upuriem. Uzbrukumos iesaistīti četri vai pieci pašnāvnieki uzbrucēji. Divi no viņiem ir nogalināti un pārējie trīs pretojas," aģentūrai AFP norādīja Sidiki.

Plkst.5.30 (plkts.4 pēc Latvijas laika) Afganistānas spēki un Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) sāka operāciju viesnīcas atbrīvošanai, bet pēc vairākām stundām apšaudes joprojām turpinās, informēja policija.

Atbildību par uzbrukumiem ir uzņēmušies talibi, paziņojot, ka viņu kaujinieki naktī uzbrukuši viesnīcai, jo tur katru ceturtdienu uz mežonīgām ballītēm, dzeršanu un izklaidēm ar prostitūtām sapulcējoties vēstniecību, ISAF un Kabulas administrācijas augsta ranga amatpersonas.

Svarīgākais