Meitene atmostas no komas, dzirdot Adeles hitu "Rolling In The Deep"

© Scanpix

Septiņus gadus veca meitene atmodusies no komas, dzirdot māti dungojam britu dziedātājas Adeles hitu "Rolling In The Deep".

Šarlote Nīva atmodās no asinsizplūduma smadzenēs izraisītas nedēļu ilgas komas, kad radio izdzirdēja Adeles dziesmu.

"Es ierāpos meitas slimnīcas gultā, lai apskautu viņu," britu laikrakstam "The Daily Telegraph" stāstīja meitenes māte Leila. "Viņa bija pieslēgta aparātiem un bez samaņas, kad sāka skanēt Adeles dziesma. Es to viņai dungoju, jo viņai Adele ļoti patīk un kādreiz mēs to dziedājām kopā."

"Šarlote sāka smaidīt. Es nespēju tam noticēt! Tā bija pirmā reize kopš asinsizplūduma, kad viņa uz kaut ko reaģēja. Medmāsas bija izbrīnītas, taču teica, lai turpinu dziedāt, un viņa pasmaidīja vēlreiz," turpina māte. "No tās dienas viņas veselības stāvoklis arvien uzlabojas."

Meitene atmodās no komas aprīlī. Kopš tā laika viņa daļēji atguvusi redzi un no jauna mācās staigāt un runāt. Viņa atgriezusies skolā.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais