Austrāliešu miljardieris būvēs "Titāniku II"

© Scanpix

Austrāliešu kalnrūpniecības magnāts Klaivs Palmers otrdien atklāja, ka iecerējis izveidot slavenā pasažieru tvaikoņa "Titāniks" mūsdienu versiju.

Aprīlī miljardieris paziņoja par nodomu uzbūvēt "Titāniku II", kas līdzinātos pirms 100 gadiem nogrimušajam okeāna lainerim, taču viņa plāni tika uztverti skeptiski.

Taču otrdien Palmers atklāja, ka projektā iesaistīsies viena no vadošajām kuģu dizaina un jūras inženierijas kompānijām "Deltamarin". Tā pārliecināsies, ka transporta līdzeklis atbilst visām mūsdienu drošības prasībām un ka tā dizains atbilst Palmera dibinātās kompānijas "Blue Star Line" iecerēm.

Slavenā pasažieru kuģa līdzinieku būvēs ķīniešu firma "CSC Jinling Shipyard". Tas būs 270 metrus garš, 53 metrus augsts un svērs 40 000 tonnu. Kuģī būs izbūvētas 840 istabas un deviņi klāji.

Palmers apgalvo, ka par kuģa pirmo plānoto braucienu no Anglijas uz Ziemeļameriku 2016.gadā izrādīta liela interese. "Vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku reģistrējušies "Blue Star Line" mājaslapā un vēlējušies saņemt regulārus jaunumus vai arī pieprasījuši informāciju, kā rezervēt vietu "Titānikā II"," sacīja uzņēmējs.

""Titāniks II" regulāri kuģos pa transatlantisko ceļu no Lielbritānijas uz ASV," viņš piebilda.

"Titāniks" nogrima 1912.gada 15.aprīlī, pirmā ceļojuma no Sauthemptonas uz Ņujorku laikā saduroties ar aisbergu. Avārijā gāja bojā vairāk nekā 1500 pasažieri un apkalpes locekļi.

"Šis greznais kuģis tiek būvēts par godu pirmā "Titānika" varonīgo apkalpes locekļu un pasažieru piemiņai," norādīja Palmers.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais