Latvijas vēstniecībā Maskavā notiks Jāņu ielīgošana

Šodien Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja ir aicinājis vēstniecības tuvākos sadarbības partnerus un draugus - Krievijā dzīvojošos latviešus, rezidējošo valstu diplomātus, Krievijas valdības, mediju, kultūras un biznesa jomas pārstāvjus uz Jāņu ielīgošanu.

Pie ugunskura viesi tiks cienāti ar tradicionāliem svētku ēdieniem - Jāņu sieru, rupjmaizi, speķa pīrādziņiem un alu, savukārt ar latviešu Līgo vakara tradīcijām, tautas dejām un rotaļām iepazīstinās kapela "Kreicburgas ziķeri" un Maskavas Latviešu Kultūras biedrības koris "Tālava".

Šogad Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā pievienojusies diviem jauniem projektiem, kas saistīti ar Līgo svētkiem. Viens no tiem ir "Piedzīvosim Jāņus" Ilgas Reiznieces un Rūtas Kārkliņas sadarbībā ar laikrakstu "Diena" vadītā projekta "Jāņu mācības" ietvaros.

Jāņu mācības notiek jau desmit gadus. Tajās iekļāvušās daudzas folkloras kopas, un Krišjāņa Barona muzejs Rīgā kļuvis par šīs kustības koordinācijas centru. Muzeja vadītāja Rūta Kārkliņa ir folkloristes Ilgas Reiznieces aizsāktās akcijas koordinatore visus desmit gadus.

Vēstniecības dalība otrajā projektā ir saistīta ar Radio SWH jaunizveidoto raidījumu, kurā klausītāji varētu sadzirdēt Līgo svētku sajūtas no visas pasaules. Arī Maskavā dzīvojošie latvieši Līgo svētku vakarā sazināsies ar Rīgu, lai pastāstītu par to, kā Krievijas galvaspilsētā svin Jāņus un dalītos Līgo svētku sajūtās.

Svarīgākais