Pakistānā bumbas sprādzienā nogalināti seši policisti un civiliedzīvotājs

Sprāgstot uz ceļa novietotai bumbai, sestdien Kohātā, Pakistānas ziemeļrietumos gājuši bojā seši policisti un viens civiliedzīvotājs, informēja policija.

Sprādziena mērķis bija policijas furgons, kas eksplozijā tika smagi bojāts.

Seši policisti, kas atradās transporta līdzeklī, gājuši bojā, norādīja kāds policists, piebilstot, ka sprādzienā dzīvību zaudējis arī kāds garāmgājējs.

"Tas bija teroristu uzbrukums," viņš piebilda, notikušajā vainojot nemiernieku kaujiniekus.

Atbildību par notikušo pagaidām neviens vēl nav uzņēmies, bet islāmisti jau agrāk ir sarīkojuši līdzīgus sprādzienus šajā apgabalā.

Jau ziņots, ka sestdien Landikotalā, Pakistānas ziemeļrietumos eksplodēja mīnēta automašīna, nogalinot 25 cilvēkus, tostarp trīs bērnus. Svētdien amatpersonas informēja, ka četri kritiski ievainotie cietušie naktī slimnīcā nomiruši, līdz ar to bojāgājušo skaits sasniedzis 29.

Svētdien pilsētā tiek noturētas lūgšanas aizgājēju piemiņai un policija pastiprinājusi drošības pasākumus, informēja vietējās amatpersonas.

Vietējās administrācijas amatpersona Aršads Hans sestdien sacīja, ka sprādziens acīmredzami bijis vērsts pret valdību atbalstošās cilts locekļiem, kuri konfliktē ar vietējo kaujinieku vadoni, kura grupējumam "Lashkar-i-Islam" ir sakari ar islāmistu kaujiniekiem un noziedznieku bandām.

Pēdējo piecu gadu laikā islāmistu sarīkotos sprādzienos Pakistānā gājuši bojā vairāk nekā 5000 cilvēku, liecina ziņu aģentūras AFP aplēses.

Svarīgākais