Īrijā piemin komunistiskā genocīda upurus

14.jūnijā Latvijas vēstniecība Īrijā pieminēja komunistiskā genocīda upurus, atklājot izstādi "Sibīrijā rakstītās vēstules uz bērza tāss" Blančardstaunas bibliotēkā, Dublinā.

Izstādi atklāja Fingalas apgabala mēra vietnieks Kens Farels (Ken Farrell), izsakot pateicību Latvijas vēstniecībai Īrijā par sniegto iespēju ar to iepazīstināt vietējos Īrijas iedzīvotājus. Pasākumā piedalījās arī Fingalas apgabala izpilddirektors Deivids O’Konors (David O’Connor), emeritētais bīskaps Antons Justs, Latvijas katoļticīgo misijas Īrijā priesteris Andris Solims, kā arī Dublinas kultūras dzīves pārstāvji.

Latvijas vēstnieks Īrijā Pēteris Kārlis Elferts pasākumā uzstājās ar lekciju par Latvijas vēsturi, uzsverot, ka tieši šajā datumā 1941.gadā notika masu deportācijas Latvijā.

Īrijā izstāde būs apskatāma vēl tikai nedēļu, tādēļ vēstniecība aicina izmantot šo unikālo iespēju apskatīt izstādi Īrijā.

Pasaulē

Izdevuma “The Insider” sarunu biedrs, kurš dezertēja no Krievijas armijas, tāpat kā daudzi citi tika ar viltu piespiests parakstīt līgumu un bez sagatavošanas iemests priekšējā frontes līnijā. Viņš dienēja sešus mēnešus, tika smagi ievainots un aizbēga. Vīrietis stāsta par ārpustiesas nāvessodu piespriešanu karavīriem, kuri atsakās piedalīties “gaļas” uzbrukumos, frontē plaši izplatīto alkoholismu un narkomāniju, kā arī attieksmi pret Krievijas militārpersonām armijā.

Svarīgākais